Narrow your search
Listing 1 - 10 of 10
Sort by

Digital
Aanbevelingen betreffende de preventie van accidentele contacten met bloed en andere lichaamsvochten in de verzorgingsinstellingen.
Author:
Year: 2011 Publisher: Brussel Hoge Gezondheidsraad

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Digital
Draaiboek infectiebeleid in het woonzorgcentrum (WZC)
Authors: --- ---
Year: 2010 Publisher: Leuven Acco


Book
Infectiorpeventie van A tot Z.
Author:
ISBN: 9789031387427 9789031387434 Year: 2011 Publisher: Houten Bohn Stafleu Van Loghum

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Goede hygiëne en aandacht voor infectiepreventie zijn een vereiste voor elke tandartspraktijk. Tandartsassistentes dienen consequent alle maatregelen voor een optimale praktijkhygiëne te treffen. Daarvoor is het belangrijk dat zij beschikken over voldoende basiskennis over infectiebronnen, besmettingsroutes en de effecten van een infectie op het lichaam in het algemeen. Infectiepreventie van A tot Z biedt deze kennis.Het boek bestaat uit zes hoofdstukken. Hoofdstuk 1 beschrijft de algemene infectieleer voor de tandartsassistente. In hoofdstuk 2 komen verschillende infectieziekten aan bod die in de tandheelkundige setting een rol kunnen spelen. Hoofdstuk 3 is een toelichting op de Richtlijn Infectiepreventie in de tandheelkundige praktijk, opgesteld door de Werkgroep Infectiepreventie (WIP). In hoofdstuk 4 staat de praktische infectiepreventie aan de stoel centraal, van voorbereiding tot en met reiniging en desinfectie na de behandeling. Vervolgens wordt in hoofdstuk 5 stilgestaan bij reconditionering van instrumenten en het onderhoud van de daarbij gebruikte apparaten. Ten slotte wordt in hoofdstuk 6 een verzameling relevante onderwerpen afzonderlijk uitgediept.Infectiepreventie van A tot Z is gericht op de praktijk en biedt de stof helder en overzichtelijk aan. Begrippen en praktijksituaties zijn gemakkelijk te herkennen en snel op te zoeken. De blauwe vaktermen in de leerstof vallen meteen op. Aan het eind van het hoofdstuk staan de begrippen en hun toelichting in een overzichtelijke woordenlijst. Belangrijke zaken zijn duidelijk weergegeven in aparte kaders. Verdiepingsstof wordt in tekst met blauwe letters weergegeven. Fotoseries in reportagevorm geven de klinische patiëntbehandelingen stap voor stap weer. Infectiepreventie van A tot Z maakt deel uit van de Standby praktijkreeks. Het boek is bedoeld als leerboek voor tandartsassistentes in opleiding. Herintredende tandartsassistentes kunnen het als opfrisboek gebruiken. Voor assistentes die al in de praktijk werkzaam zijn, is het een uitstekend naslagwerk.


Book
Hygiëne en infectiepreventie begint bij jezelf : een praktisch boek over veilig en schoon werken
Authors: --- --- ---
ISBN: 9789036804226 Year: 2013 Publisher: Houten Springer Media

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit handige naslagwerk is geschreven voor alle zorgverleners en dienstverleners (in opleiding) die in hun werk omgaan met patiënten en cliënten, in het bijzonder met medisch risicovolle groepen als babys, kinderen, zwangeren en kwetsbare ouderen. Het boek behandelt zowel theoretische aspecten van hygiëne als veel voorkomende infecties en biedt daarnaast praktische handreikingen: wat moet ik doen als&Uitgebreide beschrijvingGoede hygiëne op het werk, vooral in de zorg en de dienstverlening, voorkomt dat mensen met een verminderde weerstand met ziekteverwekkers besmet raken, daardoor ziek kunnen worden en hierdoor zelfs onverhoopt kunnen overlijden.Goede hygiëne op de werkplek begint bij jezelf doordat je als zorgprofessional of dienstverlener zelf het goede voorbeeld geeft en zo voor anderen een rolmodel vormt. Jammer genoeg nemen we van anderen ook wel minder goede gewoontes over. Vooral dan is een cultuuromslag in de bedrijfshygiëne van belang.Hygiëne en infectiepreventie begint bij jezelf biedt best practices, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Pas je deze als professional zelf toe en spreek je anderen erop aan, dan draag je bij aan een gezond werkklimaat en bovenal aan de gezondheid van mensen die aan jouw zorg zijn toevertrouwd.Dit handige naslagwerk is geschreven voor alle zorgverleners en dienstverleners (in opleiding) die in hun werk omgaan met patiënten en cliënten, in het bijzonder met medisch risicovolle groepen als baby's, kinderen, zwangeren en kwetsbare ouderen. Het boek behandelt zowel theoretische aspecten van hygiëne als veel voorkomende infecties en biedt daarnaast praktische handreikingen: wat moet ik doen als...In Hygiëne en infectiepreventie begint bij jezelf komen veel zorgsectoren aan bod. Daardoor is het boek overal in de zorg inzetbaar: van kinderdagverblijven tot kleinschalige woonvoorzieningen en van medische wijkcentra tot tandartspraktijken.


Book
Kwaliteitsvolle zorg ter preventie van infecties
Authors: ---
ISBN: 9059283023 Year: 2003 Volume: *11 Publisher: Mechelen Kluwer

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Het is bekend dat patiënten als gevolg van hun verblijf in het ziekenhuis infecties kunnen oplopen. Maar ook bewoners van een rustoord of R.V.T. lopen extra risico's voor infecties. Het risico van een infectie verhoogt naarmate de oudere meer zorgen nodig heeft.Tenslotte is er ook nog de verzorgende die door de dagelijkse omgang met de bewoners in contact kan komen met een waaier van microben.In dit boek willen we een antwoord geven op een aantal vragen met betrekking tot infectieuze problemen die zich bij bewoners kunnen voordoen. Hoe moeten we ze voorkomen? Hoe moeten we ons als verzorgende tegen bepaalde infecties beschermen?


Book
Infectiepreventie bij ouderen
Author:
ISBN: 905583663X Year: 2000 Volume: *4 Publisher: Diegem Kluwer

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In 1994 voorspelden de VN dat in 2020 in België 1 op 4 mannen en 1 op 3 vrouwen 60-plusser zou zijn. Momenteel bestaat ruim 16% van de Vlaamse bevolking uit 65plussers. Mede door dit vergrijzingsproces wordt de laatste jaren heel wat aandacht geschonken aan verlenen van kwaliteitsvolle zorg aan bejaarden. Maatregelen om infecties bij bejaarden te voorkomen vormen in dat opzicht een wezenlijk onderdeel van initiatieven die welzijn en comfort van de bejaarde zo lang mogelijk proberen te waarborgen. Infecties kunnen de levenskwaliteit immers erg nadelig beïnvloeden, om niet te spreken van de belangrijke mortaliteit die hiermee gepaard gaat.Deze uitgave is dan ook een poging om aan de noden van tal van gezondheidswerkers in de bejaardenzorg tegemoet te komen.Weliswaar worden niet alle infectieproblemen behandeld maar er werd toch getracht een aantal specifieke infectieziekten die zich bij bejaarden kunnen voordoen, nader toe te lichten. Heel wat van deze gegevens zijn overgenomen uit de literatuur. Warm water werd met deze uitgave zeker niet opnieuw uitgevonden, wel werd geprobeerd de diverse infectieproblemen bij bejaarden in een gecompileerde vorm weer te geven.


Book
Infectiepreventie : wat voor een beestje is dat ? : handleiding voor de gezondheids- en welzijnsinstelligen
Authors: --- ---
ISBN: 9034198898 Year: 2005 Publisher: Antwerpen Standaard

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

InhoudsopgaveDeel 1: Preventie1 Inleidende begrippen infectiepreventie2 Standaard voorzorgsmaatregelen3 Persoonlijke hygiëne van de zorgverlener4 Handhygiëne5 Beschermingskledij6 Isolatierichtlijnen7 Reinigen en desinfectie8 Linnen9 Afval van gezondheidsinstellingen10 Accidenteel contact met bloed en lichaamsvochten11 StralingshygiëneDeel 2: Infecties1 Multiresistente bacteriën2 Gastro-interitis in gezondheidsinstellingen3 Scabiës4 Influenza


Multi
Draaiboek infectiebeleid in het woonzorgcentrum (WZC)
Authors: --- --- ---
ISBN: 9789033486401 Year: 2012 Publisher: Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit draaiboek bundelt in een losbladige kaft de algemene maatregelen ter preventie van infecties en de bijkomende te nemen voorzorgsmaatregelen bij het uitbreken van infecties in het woonzorgcentrum (WZC).De achtergrondinformatie over al dan niet frequent voorkomende infectieziekten in het WZC en de standaard te nemen voorzorgsmaatregelen worden beknopt weergegeven op steekkaarten zonder in te gaan op de behandeling van deze infecties. Ook praktische informatie over vaccinaties en arbeidsgeneeskunde (prikaccidenten, risico's tijdens de zwangerschap ...) komen aan bod. Op het einde van het draaiboek zijn nuttige adressen terug te vinden en wordt er ook een antwoord gegeven op veelgestelde vragen over het infectiebeleid in het WZC.Via de bijbehorende cd-rom kunnen de steekkaarten met maatregelen digitaal aangepast en gepersonaliseerd worden. Ook de opleidingspakketten voor het rusthuispersoneel en voor de huisartsen, alsook ander materiaal voor het geven van navorming, zijn op de cd-rom terug te vinden.Dit draaiboek is een werkinstrument en handig communicatiemiddel voor alle partijen die betrokken zijn bij het infectiebeleid in het WZC: huisartsen, Coördinerend Raadgevend Artsen (CRA's) in RVT/ROB, rusthuispersoneel, ziekenhuis, bewoners en bezoek. Het werd ontwikkeld door mensen werkzaam in de sector en uitgetest door woonzorgcentra over Vlaanderen verspreid.


Book
Verpleegkunde & vroedkunde zakboekje 2009-2010
Authors: --- ---
ISBN: 9789046521724 9789046517376 9789046514641 904650509X 9046506339 9046502732 9059285956 9059280032 9055837687 9055836958 9050623301 9067169196 9067167258 9067167428 9789046505090 Year: 2009 Publisher: Mechelen : Wolters-Kluwer,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit boekje is tot stand gekomen op vraag van verpleegkundigen en vroedvrouwen die kwaliteit waarborgen. Het is een geheugensteun, een hulpmiddel om een goede kwaliteit van zorgverlening te kunnen houden. Bevat, naast allerlei relevante informatie voor verpleegkundigen en vroedvrouwen, een themagedeelte over kwalitatieve geneesmiddelenzorg

Keywords

Nursing --- 616-083 --- #BA02036 --- #GOSA:XVIII.MED --- #RBIB:TSCAT --- gezondheidsrecht --- gezondheidszorg --- verpleegkunde --- vroedkunde --- 613.3 --- verpleegkunde --- verpleegkundig beroep --- vroedkunde --- 616.083 --- 616.083 --- Aansprakelijkheid (verantwoordelijkheid) --- Aansprakelijkheid (verantwoordelijkheid) --- Aansprakelijkheidsverzekering --- Abortus provocatus (vruchtafdrijving) --- Agressiviteit (geweld, agressie) --- Analgesie (analgetica) --- Arbeidsbescherming (veiligheid (personeel), bedrijfsveiligheid) --- Arbeidsovereenkomst --- Arbeidsrecht --- Arbeidsreglement --- Arbeidswet --- Autorisatie (voorbehouden handelingen, verlengde arm) --- België --- Beroepsuitoefening (verpleegkunde) --- CAO --- Cao (collectieve arbeidsovereenkomst) --- Carriereplanning --- Decubitus --- Decubituspreventie --- Euthanasie (actieve) --- Euthanasie --- Geestelijke gezondheidszorg --- Gevaarlijke stoffen --- Infectiepreventie --- Informatieverwerking --- Kankerpijn --- Kankerverpleegkunde (kinderen) --- Kankerverpleegkunde (thuis) --- Kankerverpleegkunde --- Kind --- Loon --- Obstipatie (constipatie) --- Palliatieve netwerken --- Palliatieve zorgen (hospice, terminale zorgen) --- Palliatieve zorgen (terminale zorgen) --- Patiëntenrecht --- Pijn --- Prikongevallen --- Psychiatrische thuiszorg --- Radioactieve stralen diensten --- Radioactieve stralen protectie --- Recht (wetten) --- Rugaandoeningen --- Rugpijn --- Sociale zekerheid --- Statuut (verpleegkunde) --- Thuisverpleegkunde (wit-gele kruis, wijkverpleegkunde) --- Verpleegkunde --- Verpleegkunde --- Verpleegkundig beroep --- Verpleegkundige opleiding (België) --- Verpleegkundige opleiding --- Verpleegkundige sociologie --- Vroedkunde --- Vroedvrouw --- Woon- en zorgcentrum (verpleeghuis, rust- en verzorgingstehuis, bejaardentehuis) --- Zelfstandig verpleegkundige --- Zelfstandig verpleegkundige --- Ziekenhuishygiëne --- Zwangerschapscomplicaties --- 613 --- 616.083 )* VERPLEEGKUNDE --- aansprakelijkheid (gez) --- aansprakelijkheid --- abortus provocatus (gez) --- agressiviteit (gez) --- arbeidsovereenkomst (gez) --- arbeidsovereenkomst --- arbeidsrecht (gez) --- basisverpleegkunde --- beroepen --- beroepsziekten (gez) --- databoek --- decubitus --- diensten van gezondheidsinstellingen --- diensten --- drukverbanden (gez) --- euthanasie (gez) --- gevaarlijke stoffen --- infectiebestrijding (gez) --- kraamverpleegkunde --- loopbaanonderbreking --- palliatieve zorgen --- prikongevallen (gez) --- rugaandoeningen (gez) --- sociaal recht --- tewerkstelling --- verpleegkunde (gez) --- verpleegkunde --- verpleegkundig beroep (gez) --- verpleegkundig beroep --- verpleegkundig onderwijs --- verpleegkundige opleiding [België] --- verpleegkundige opleiding --- verzekering --- voedingsdeficiëntie (gez) --- vroedkunde (gez) --- vroedvrouwen --- wonddrainage (gez) --- wondverzorging (gez) --- ziekenfondsen --- 613 --- België --- PDL (passiviteiten dagelijks leven) --- aansprakelijkheid (verantwoordelijkheid) --- advies- en beleidsorganen --- agressiviteit (agressie) --- arbeidsomstandigheden --- arbeidsovereenkomst --- beroepshygiëne --- beroepsverenigingen --- dagbehandeling (ambulante zorgen) --- dagverpleging --- depressie --- klachtenbehandeling (fona, Fouten Ongevallen en Near Accidents) --- prikongevallen --- radioactieve stralen protectie --- rugpijn (ischias, lagerugpijn, lumbago) --- supervisie --- thuisverpleegkunde --- thuiszorg --- veiligheid --- verpleegkunde --- verpleegkundig beroep --- verpleegkundig management (stafverpleegkundige) --- verpleegkundige informatica --- verpleegkundige opleiding --- vroedkundige opleiding --- vroedvrouwen --- werkgelegenheid (tewerkstelling) --- België --- Beroepen --- Europese Unie --- Frankrijk --- Geneesmiddelen --- Intranet --- Verpleegkunde --- Vlaanderen --- Vroedvrouwen --- aansprakelijkheid --- arbeidsbelasting --- arbeidsmarkt --- arbeidsomstandigheden --- arbeidsovereenkomst --- arbeidsrecht --- arbeidsvoorwaarden --- automatisering --- bejaarden --- beroep --- beroepshygiëne --- beroepsprofiel --- beroepsrisico --- beroepsuitoefening --- beroepsverenigingen --- dieet --- ethiek --- fixeren --- geneesmiddelentoediening --- internationalisering --- loon --- oncologie --- recht --- thuisgezondheidszorg --- ulcus varicosum --- verpleegkunde --- verpleegkundig beroep --- verpleegkundige informatica --- verpleegkundige opleiding --- vroedkunde --- vroedkundige opleiding --- vroedvrouwen --- wetgeving --- wondverzorging --- ziekenhuisbeleid --- ziekteverzekering --- 616-083 Hypurgy. Care of patient. Hygiene of the sick. Nursing --- Hypurgy. Care of patient. Hygiene of the sick. Nursing --- Nursings --- verpleegkunde - beroep en opleiding --- (zie ook: beroepsverenigingen) --- (zie ook: advies- en beleidsorganen) --- (zie ook: polikliniek) --- (zie ook: wijkverpleegkunde) --- (zie ook: kraamverpleegkunde)

Listing 1 - 10 of 10
Sort by